Világelnöki látogatás Nyíregyházán


2016. július 08. - Olajos

vilagelno_alapkonel.png

A nyíregyházi Rotary Club, a megyeszékhely önkormányzata, a város lakossága és a városban, ill. a megyében tevékenykedő cégek együttműködésének köszönhetően, június 13-án letették az alapkövét az első, fogyatékkal élő gyermekek számára tervezett játszótérnek a belváros szívében, a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren.

Az eseményen részt vett K.R. Ravindran, a Rotary Club világelnöke, Csóka Imre kormányzó, a környező országokból és más magyarországi klubokból érkezett barátaink is. A rotarysta vendégek mellett Pták István, nyíregyházi klub elnöke örömmel köszöntötte még a megyeszékhely képviseletében dr. Kovács Ferenc polgármestert, a támogató cégek meghívott vezetőit, képviselőit, s a programon megjelent minden támogató vagy csak érdeklődő nyíregyházi embert, akik tiszteletüket tették a nyíregyházi klubnak e kiemelt jelentőségű rendezvényén.

A magas rangú vendégek és a sok-sok érdeklődő megadta azt a jelentőséget, melyet megérdemelt ez a projekt, hiszen a több mint 10 millió forintból épülő integrált park eszközeit sérült és egészséges fiatalok egyaránt használhatják majd.

„Tíz hónapos gyűjtést és jótékonysági rendezvények sorát követően jutottunk el oda, hogy megvalósíthatjuk a tervünket, amit körülbelül egy évvel ezelőtt álmodtunk meg. Munkánk gyümölcseként megvásárolhattuk azokat a játszótéri eszközöket, melyeket hétfőn a nyíregyházi Rotary Club a működtetés és fenntartás érdekében a városnak adományozott, s melyek biztonságos játszási lehetőséget, abszolút esélyegyenlőséget teremtenek olyan gyermekek számára is, akik valamilyen sérülésük, fogyatékosságuk miatt erre nem kapnak lehetőséget hagyományos játszótereken. A park kialakításának munkálatai a napokban elkezdődnek és terveink szerint augusztus végén a gyermekek is birtokba vehetik" - említette beszédében Pták István elnök.

Az alapkőletételt követően a Rotarysták és vendégeik ünnepi plenáris ülésen vettek részt, majd a nap „koronájaként" a nyíregyháziak büszkesége, a világhírű Cantemus kórus koncertje zárta a programot.

 

 

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real