Sikeres volt a Rotary Bál!


2015. március 14. - Olajos

Városunkban 2015. február 20-án a szórakozás és a baráti találkozások mellett eredményes jótékonysági bált rendezett a Rotary Club nyíregyházi szervezete. A gondosan megválasztott helyszín - a Megyeháza díszterme - adott helyet mindazoknak, akik támogatni kívánták az "Áramlat - Tiszta légzés" projektet. A program keretében megvalósuló sószoba, a légúti betegségek gyógyításához szükséges orvosi berendezések beszerzése segíti a kisgyermekek egészségügyi ellátását, gyorsabb gyógyulását.

A nemes célt a bál fővédnöke, Seszták Oszkár, a Megyei Közgyűlés elnöke, és Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere fémjelezte. A német testvérszervezet (Ebersberg-Grafing) küldöttségének jelenléte is kiemelte a rendezvény jelentőségét. Dr. Pénzes Marianna, elnök köszöntő szavai után Kovács Ferenc nyitotta meg a bált. A Rotary szervezetek céljai - a jószolgálati tevékenységek, barátság ápolása, fiatalok támogatása, nemzetközi kapcsolatok megerősítése - megkívánja, hogy új tagok tegyék teljessé a szervezet munkáját. Ezen az estén ünnepélyes pillanatoknak lehettek tanúi a jelenlévők, két ifjú rotarysta eskütételének. A komoly percek után a pezsgőspoharak összecsendülése jelezte, kezdődhet a vérpezsdítő műsor! Kosik Anita színművésznő musical gyöngyszemek előadásával bűvölte el a népes vendégsereget, a Fix zenekar közreműködésével. Az este sikeréhez a Rotary cserediákjainak műsora is hozzájárult. A Mexikóból érkezett, és hazája népviseletében éneklő és táncoló Leslie, a nyurga brazil kamaszlány, aki a riói karneválok tánclépéseit és hangulatát hozta el, és a tajvani diáklány, aki bűbájosan törve a magyar nyelvet énekelte az " Első villamos" c. egykori slágert. Műsorukat zajos ünnepléssel köszönték meg a vendégek, és talán a köszöntés szólt annak a három nyíregyházi fiatalnak is, akik most ismerkednek idegen kultúrákkal. Az igényes menü elfogyasztása után berobbant a táncparkettre sejtelmes füsttel és villogó lézerekkel körülvéve a 4 Four Dance. Humorral bőven megfűszerezett kiváló előadásuk megadta az alaphangot és a kedvet a tánchoz. A zenekar sem kímélte magát, egészen a tombolasorsolásig nem engedett pihenőt a bálozóknak, majd a kemencében sült malacka ropogós húsának feltálalása után hajnalig tartott a mulatság.

Ezen az estén tényleg érezte mindenki, hogy jó együtt lenni. Jó önzetlenül adni és látni az örömöt a megvalósult tervek láttán. Jó segíteni. Ez az ösztönző erő, ami összehozza, és összetartja a Rotary tagjait szerte a világban, Magyarországon, és itt Nyíregyházán. Mindenkinek köszönjük a támogatásokat és ezúton is köszönetet mondunk mindenkinek, aki azért fáradozott, hogy ez a rendezvény sikeres legyen!  

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real