ROTARY DISTRICT KONFERENCIA, PÉCS 2015. május 29-31.


2015. június 08. - Olajos

Pécs - ez a szép, mediterrán jellegű város adott helyt a Rotary Clubok országos évértékelő konferenciájának. A nyíregyházi RC-t Pénzes Ilona alkormányzó, dr. Pénzes Marianna elnök asszony, és több klubtag képviselte.


                   A klubok projektjeinek eredményei önmagukért beszélnek, és ezek az eredmények konkrét számadatokban is kifejezhetőek,- de nem fejezhetők ki azok a nemes tettek, az önzetlenül nyújtott segítség, az idejében felismert szükségletek, és azok minél hamarabbi orvoslása, az összefogás a közös célért, amely emberi életeket ment meg, vagy életminőséget javít. A szekszárdi kórház újszülött és nőgyógyászati osztályának új, korszerű gépek adományozása, a Gift of Life program - amely gyermekéleteket ment meg országunkban elvégezhető szívműtétekkel, - a Tapintható láthatatlan segítsége a világtalanoknak, a szegedi kezdeményezésű adventi napok, a debreceni futóverseny 6 ezer ember részvételével, a cserediák program, a nyíregyházi sószoba kialakítása a légúti betegségek kezelésére, a Polio Plus (járványos gyermekbénulás) elleni küzdelem - mutatják meg az igazi emberi értékeket a Rotary keretein belül. És a legszebb ebben, hogy "növekedik" az utánpótlás, a gyermek és ifjúsági szervezetekben.

A pécsi vendéglátóink jó házigazdához híven értékes és érdekes programokat biztosítottak a részvevőknek - borkóstolót a püspöki pincészetben a Vivat Bacchus hangulatos zenéjére, városnéző körutat, vacsorát a Dóm kőtárában, a méltán világhírű Zsolnay-negyed és gyár meglátogatását, hangversenyt a csodás akusztikájú Kodály Központban - amely a konferenciának is helyt adott. A programokat lezáró bálon a Hotel Palatinusban felkerült a jelképes korona a pécsi RC és segítői "fejére" a felejthetetlen három napért.                                                                              

Gál 

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real