A Rotary Club Nyíregyháza 2015/16. évi elnöke Pták István


2015. július 16. - Olajos

img_5786.jpg

Július 3-án került sor arra az ünnepségre, melynek keretében dr. Pénzes Marianna elnök asszony, a 2014/15. év elnöke leköszönt és átadta helyét a klub új vezetőjének, Pták Istvánnak. Marianna az elnöki év eredményességének bemutatását követőn megköszönte mindazok segítő munkáját, akik támogatták őt, aktivitásukkal hozzájárultak a klub sikeréhez. Az új vezető, Pták István jelezte, nagyon sikeres elnöki évet álmodott meg, sőt az ehhez kapcsolódó tevékenység már elkezdődött...

Marianna eredményes elnöki évet tudhat maga mögött, amihez elengedhetetlen volt mindazok munkája, akik ebben segítették őt. Kiemelve közülük is Pták Istvánt, akit elismerésként PAUL HARRIS díjjal jutalmazott, ismételten megköszönve István kreativitását, fáradságot nem ismerő, lendületes munkáját. A Marianna fémjelezte elnöki év Rotary-sikerét bizonyítja az is, hogy a nyíregyházi klub a Világelnök elismerését is kiérdemelte, amire mindannyian büszkék lehetünk.

István jelezte, hogy hasonlóan magasra tette a lécet, két kiemelt projekt megvalósítását tűzte célul: az egyik eredményeként a nyíregyházi piaccsarnok épületébe fog a klub egy mobil, professzionális defibrillátor berendezést biztosítani. A szerkezet ára meghaladja az 500.000 Ft-ot, értéke - akár csak egy ember életének megmentése árán - felbecsülhetetlen. Ugyanilyen fontos cél egy játszótér kialakítása, melynek a megyeszékhelyen való elhelyezkedése és főleg technikai kialakítása révén alkalmas az egészséges és a sérült gyerekek együtt játszására is, a másik gyermek elfogadásának elősegítésére.  

dr. Olajos József

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real