A Rotary Club Nyíregyháza 1.500.000 Ft-os felajánlása a beteg gyerekekért


2015. március 14. - Olajos

A „Tiszta légzés" projekt keretében kerül sor hamarosan a légúti megbetegedésekben szenvedő gyerekek gyógyulását segítő sószoba átadására, amely a Rotary Club Nyíregyháza másfél millió forintos adományából készül el a megyeszékhelyen. A központi orvosi ügyelet épületében kialakított helyiségbe a gyermek-háziorvosok ajánlásával kerülhetnek be a kis betegek, akik ingyen vehetik igénybe majd a kezeléseket.

A Rotary Club Nyíregyháza ebben az elnöki évben a légúti megbetegedésekben szenvedő gyerekek segítését hatátozta meg kiemelt projekt-célként, mert a 14 éven aluliak körében ez számít a leggyakoribb betegségnek. Sajnos a betegek száma az allergiás megbetegedések számával együtt tovább nő. Mindezekre válaszul a Rotary Club Nyíregyháza a gyógyítást segítő sószoba kialakításában kívánt a beteg gyerekek segítségére igyekezni.

A jótékonysági koncertjeink, a bálunk és a Rotary Akadémia előadásaiból származó bevételeink egészítették ki a saját forrásunkat, így másfél millió forinttal tudjuk támogatni a sószoba kialakítását. Az egészségügyi ellátást segítő központot a Központi Orvosi Ügyelet Szent István utcai épületében hozzuk létre, s a tervek szerint április végére készülnek el a szakemberek a munkálatokkal.

Csikós Péter, a Nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási igazgatóság vezetője példaértékűnek tartja azt az összefogást, melyben partner a város és a megye önkormányzata is, és melynek eredményeként az országban egyedülálló központ jön létre. 

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real