"Áramlás - Tiszta légzés" projekt: átadásra került a sószoba Nyíregyházán


2015. június 05. - Olajos

soszoba.jpg

A gyermekek légúti betegségeinek kezeléséhez elengedhetetlen só szoba nyílt a nyíregyházi központi ügyeleten. A szoba kialakításához szükséges mintegy másfél millió forintot a nyíregyházi Rotary Klub gyűjtötte össze jótékonysági koncerteken, amit dr. Pénzes Marianna, a Rotary Club soros elnöke és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere ünnepélyes keretek között, hétfőn adott át.

„A kezdetektől fontos a Rotary Club számára a jótékonyság, a most kialakított speciális sószobában a légzőszervi betegségekben szenvedő gyerekek gyógyulhatnak majd. A szoba a nyíregyházi egészségügyi alapellátás keretein belül működik, azt a gyerekek és szüleik ingyenesen vehetik igénybe, beutalót pedig a háziorvosoktól és az iskolaorvosoktól kaphatnak." - mondta a megnyitón Csikós Péter, a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátás igazgatója.

„Az önkormányzat örömmel fogadta ezt a felajánlást, biztosította az épületet, az Alapellátási Igazgatóság pedig szívesen vállalta a működtetést azért, hogy a háziorvosaink közreműködésével a gyerekek eljussanak ide. Nagyon örülök, hogy egy ilyen szolgáltatás is elérhetővé vált Nyíregyházán. - nyilatkozta újságíróknak dr. Kovács Ferenc polgármester. 

 

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real