I. Rotary autós közúti GPS pontkereső verseny


2013. szeptember 09. - halasz

I. Rotary autós közúti GPS pontkereső verseny 2013.09.28-29.

A Nyíregyházi Rotary Club ismét egy érdekes esemény rendezésével hívja fel magára a figyelmet. Egy különleges jótékonysági autós versenyre invitáljuk barátainkat és a céljainkkal szimpatizálókat szeptember utolsó hétvégéjére. A verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson tájékozódási „autóversenyzésre" az autózást, túrázást kedvelő amatőröknek, szervezett formában, egyúttal megismertesse hazánk nevezetességeit s nem utolsó sorban a jótékonyság is megjelenjen.

A verseny tájékozódási rali, ahol a KRESZ szabályai - különös tekintettel a sebességhatárokra és -korlátozásokra - mindenkor betartandóak és ezekért a versenyzők felelnek. A verseny sikeres teljesítésének előfeltétele, az útvonal helyes megválasztása. A futam időtartamán belül a csapatoknak célpontokat kell megtalálniuk, melyekért pontokat kapnak. Minden célpontot le kell fényképezni úgy, hogy a fényképen a célpont és a csapat számára átadott azonosító tábla egyértelműen látsszon. A készült fényképeket a rendezők szúrópróbaszerűen bekérhetik. Minden ponton egy kérdésre kell választ adni vagy egy adatot kell megkeresni ezáltal az autózás élményén túl játékosan ismerik meg a résztvevők a nevezetességeket.

A futamokon valamennyi GPS-pont teljesítése a KRESZ betartásával lehetetlen, ezért a csapatoknak ki kell választaniuk a teljesítendő illetve a kihagyandó pontokat. A futam célja, a futam időtartama alatt minél több pontszám gyűjtése. A futam időtartama a versenykiírásban szereplő szintidő, mely a rajtidőtől a célba érkezés, illetve a menetlevél sportbírónak történő átadása között eltelt idő. A szintidő kikésése büntetést von maga után.

 

A verseny időpontja: 2013. szeptember 28-29. (szombat-vasárnap)

A verseny helyszíne: Nyíregyházáról indulva a Szatmár-Beregi Szilvaút Magyarországi szakasza, majd ismét Nyíregyháza.

A verseny szervezői:
- Rotary Club Nyíregyháza
- Szilvaút Egyesület
- Szakmai szervező:
      Varga Brigitta, Ignácz Tibor - a latvanyrally.hu csapata

 

>>> Részletes információ letölthető

>>> Nevezési lap letölthető formátumban

 

További információ és bővebb tájékoztatás:
Rotary Club Nyíregyháza: Halász Gábor: 30/9355682
www.rotary-nyiregyhaza.huwww.facebook.hu/rotarynyiregyhaza
Látványrally: Ignácz Tibor: 30/546-54-25
www.latvanyrally.hu
info@latvanyrally.hu
www.facebook.com/latvanyrally2013

Címkék

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real