Defibrillátor a Rotary Club jóvoltából


2015. július 17. - Olajos

Defibrillátor átadás pillanata

A napokban Nyíregyháza egy életmentő készülékkel gyarapodott a Rotary Club Nyíregyháza felajánlása jóvoltából. Ez a defibrillátor készülék a legmodernebb technológiát képviseli, hordozható, magyar nyelvű, szóbeli instrukciókkal segíti a használóját abban, hogy a mentők kiérkezéséig segíteni tudjon egy hirtelen szívelégtelenség miatt rosszul lett embertársunkon.

A készüléket a város egyik legforgalmasabb pontján, a piac csarnok épületében helyezték el. Az átadáson jelen volt az adományozó Rotary Klub Nyíregyháza elnöke, Pták István, városunk polgármestere dr. Kovács Ferenc, Bocskai Péter, a piacot fenntartó NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság képviselője, valamint városlakók, akik örömmel fogadták ezt az önzetlen felajánlást.

A Rotary Club Nyíregyháza ajándéka 500.000,- Ft-ot meghaladó árú, de az esetleges életmentés révén felbecsülhetetlen értékű készülék, melynek használatára az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság szakembere képezte ki a piac több dolgozóját, köztük az éjjel nappal szolgálatot ellátó biztonsági őrséget is. Ezzel lehetővé téve, hogy akár piac nyitvatartási idején túl is, szükség esetén elérhetővé váljon a segítség a városlakók számára.

Nyíregyháza, 2015. 07.16.

dr. Olajos József

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real