Tapintható világ című tárlat Nyíregyházán


2019. February 28. - Olajos

kepkivagas_2.png

Február 23-án nyílt meg Nyíregyházán, a Jósa András Múzeumban a „Tapintható világ" című tárlat, melynek alkotói budapesti művészek, fővárosi és polgári középiskolások, valamint három nyíregyházi képzőművész, Bori Dóra, Németh Erika és Verebély Olga. A megnyitót megtisztelte jelenlétével Gondár György, a Magyarországi Rotary Clubok Szövetségének kormányzója is.

A „Válts nézőpontot!" - alcímmel érzékelteti e különleges tárlat, hogy az itt elhelyezett alkotásokat a látó és a nem látó emberek azonos feltételek mellett: sötétben ismerhetik meg. A kiállítás a Jósa András Múzeum és a Rotary Club nyíregyházi szervezete közötti sikeres együttműködésnek egy újabb bizonyítéka, melyhez szakmai támogatást nyújtott a Kézenfogva Alapítvány és a Vakok és Gyengénlátók megyei Egyesülete is.

„A Tapintható világ címet viselő tárlat látogatói megtapasztalhatják, hogy milyen tapintás útján érzékelni a műalkotásokat"- mondta tárlatnyitó beszéden dr. Rémiás Tibor, a múzeum igazgatója, majd oklevéllel köszönte meg a Rotary Club nyíregyházi szervezetének, hogy a két szervezet évek óta meglévő, kiváló együttműködése rendszeresen hozzájárul az intézmény sikeres működéséhez. „Minden évben a Rotary Club nyíregyházi tagjai a múzeummal együttműködve Húsvétkor és december 6-án, Mikulás napján is nagyszabású rendezvényen látnak vendégül hátrányos helyzetű gyerekeket, s a közös programok sora ebben az évben egy nem mindennapi kiállítással gazdagodik."

A tárlat 2019. március 31-ig áll nyitva az érdeklődő közönség előtt.

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real