Talentum program


2018. December 19. - Olajos

talentum_2018.jpg

 

„Talentum program" meghirdetésével idén először - de várhatóan a következő években is folytatva, hagyománnyá emelve - támogat a Rotary Club Nyíregyháza olyan középiskolás fiatalokat, akik tehetségükkel, szorgalmukkal, kitartásukkal eredményesen haladnak kitűzött céljuk felé.

E célok a tudomány, a kultúra vagy a sport területének bármely szegmensére irányulhatnak, hiszen az átlag feletti munka mindhárom területen rendkívüli értékkel bír. E kezdeményezésünkkel fiatal nyíregyházi tehetségek teljesítményét kívántuk elismerni, kiemelni, bemutatni a nagyobb közönség számára, anyagi is támogatást nyújtva az eredményes folytatáshoz.

Ahogy Fekete Tibor elnök úr megfogalmazta:

„Mi úgy gondoljuk, hogy ezt az országot a talentumok teszik majd szebbé. Azok a gyermekek, akik következetesen próbálnak azon a területen nagyon jól megfelelni és többet letenni az asztalra, amit igazán szeretnek. Ez lehet tanulás, lehet kultúra vagy lehet sport; mi ezt a három kategóriát céloztuk meg."

Valamennyi kategóriában számos jó pályázat született, közülük került kiválasztásra az idei év három nyertese:

v  a művészeti kategóriában Gincsai Andrea Panna. Őt számtalan népzenei versenyen díjazták, de kiváló teljesítményt nyújt szavalásban, meseírásban, lovas ügyességi versenyeken is.

v  természet- és humántudomány kategóriában Vitkos Bence lett a díjazott. Bence kedvenc területe a robotika és az angol nyelv. Többször nyert már matematika, valamint robotikai versenyeken.

v  sport kategóriában Závaczki Bálint, hazánk legeredményesebb golfozója nyert.

A nyertesek 200-200 ezer forint támogatásban részesültek.

A Rotary Club Nyíregyháza a beérkezett kiváló pályázatok közül - az idei nyertesek körét tovább bővítve - különdíjként további két pályázatot is kiválasztott, melyeket 100-100 ezer forinttal támogat.  

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real