Sikeres a Talentum program


2021. December 12. - halasz

talentum_program.jpg

Három éve támogatja a középiskolás tehetségeket a nyíregyházi Rotary Club, amit Talentum programként ismer ma már Nyíregyháza valamennyi középiskolája.

Mivel a kezdeményezés minden évben rendkívül népszerűnek bizonyult, idén is meghirdette a nyíregyházi klub. A kiírás szerint olyan - elsősorban hátrányos helyzetű - 14 és 18 év közötti, Nyíregyházán tanuló fiatalok jelentkezhetnek, akik a korosztályukban kiemelkednek a természet- és humán tudományok, művészet vagy sport területén nyújtott teljesítményükkel.

Kategóriánként egy diák részesül támogatásban, de lehetőség van arra is, hogy a klub több különdíjat is odaítélhet tehetséges fiataoknak. A pályázat beérkezését követően a fiatalok egy klub-összejövetel alkalmával mutatkoznak be, amit sajnos a világjárvány okozta nehézségek miatt egy adatlap kitöltésével tehettek meg a jelentkezők.

A benyújtott pályázatokat a klub ifjúsági szolgálata tekintette át, és ők tettek javaslatot arra, mely projekteket támogassa az elnökség. A döntésre december közepén kerül sor, s a győzteseket kétszázezer forinttal támogatja majd a szervezet.

Nyíregyháza, 2021. november

 

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real