Kilométerek egy életért


2018. October 30. - Olajos

km-ek_egy_eletert_2018.jpg

Az ROTARY CLUB NYÍREGYHÁZA két tagja ez év tavaszán ajánlotta fel jótékonysági célra egy futóversenyen teljesített kilométereit, adománygyűjtés érdekében. Az így összegyűjtött összeget a klub súlyos, életveszélyes állapotban lévő gyermekek műtétjének és rehabilitációjának finanszírozására szerette volna fordítani, a Rotary Club „Gift of Life" programjának keretében. Nem titkolt cél volt, hogy a lehetőségek szerint mindenkinek felhívják a figyelmét az ügy jelentőségére, egy határon túli, szívműtétre szoruló magyar gyermekek magyarországi műtétje anyagi támogatására.

Annak érdekében, hogy a cél jelentőségét kiemeljék, a Klub két tagja - sőt mondhatjuk, hogy versenyzője -, Diczkóné Untener Mónika és Pták István márciusban benevezett a Debreceni Kilométerek VIII. Rotary Futófesztiválra. Mónika a félmaraton távján, míg István a handbike-osok között indult átalakított kerékpárjával, a teljes maratoni távon. Ez kiváló alkalomnak bizonyult arra, hogy jelentős teljesítményükkel emeljék a cél fontosságát olyan magas szintre, amire a támogatók is felfigyelnek, s az ügy mellé állva anyagi segítséget nyújtanak.

A siker nem maradt el, hiszen a kiemelkedő sportteljesítmény elérte a célját, s néhány hónapon belül, a versenyzők a nyíregyházi klub nevében 500.000,- Ft-ot adtak át ünnepélyes keretek között Szegeden, a Gift of Life programot megszemélyesítő szegedi klubnak.

Sőt a mai napon már azt is örömmel tehetik közzé, hogy további jelentős összeggel tudnak hozzájárulni egy gyermek életének megmentéséhez! Nagy sikerű, közel három órás koncertet adott Nyíregyházán a Keep Floyding zenekar, akik a Rotary Club Nyíregyháza felkérését elfogadva, a világhírű Pink Floyd slágerek mellé a fellépti díjukat is felajánlva járultak hozzá a programunkhoz. A koncerten olyan ismert világsikerek is elhangzottak, mint a The Wall vagy a Money, azzal a profizmussal és szakmai alázattal, ahogy azt a Pink Floyd játszhatta élő koncertjein a világ minden pontján.

A műsor révén 300.000,- Ft támogatást gyűjtött a klub, mellyel a már összegyűlt félmillió forint mellett, további finanszírozási segítséget biztosít az életmentő szívműtéthez. A zenekar első szóra a projekt mellé állt a cél érdekében, megtisztelőnek tartotta a meghívást, melyet néhány sorban egy köszönő levelükben is megfogalmaztak:

„A teljes zenekar nevében köszönjük, hogy a jó cél mellé állhattunk - így a Pink Floyd zenéjén és a Ti közreműködéseteken keresztül segíthettünk a gyerekeken. Igazán felemelő volt a szervezés profizmusa és a vendéglátás szívélyessége és a cél, amiért zenélhettünk, további hasonló sikeres programokat és adománygyűjtéseket kívánunk a szervezőknek!" Köszönjük!

A nyíregyházi rotarysták büszkék lehetnek arra, hogy a program 2017-es támogatása után, immár második alkalommal is sikerült mozgósítaniuk a tagokat és a támogatókat annak érdekében, hogy álljanak a klub mellé, segítsenek együtt egy arra rászoruló gyermeken! Felemelő érzés tudni, hogy a nyíregyházi klubnak van egy olyan érzékeny támogatói bázisa, akik ha kell, évről évre segítenek személyesen munkájukkal vagy pénzbeli adományaikkal egy jó ügy mellé állva. 

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real