Kerékpártúra gyerekekkel


2017. September 26. - Olajos

kerekpartura.17.09.jpg

Fantasztikus biciklitúrán vettek részt az EarlyActos gyerekek, melyet a nyíregyházi Rotary Club szervezett Tokajba. A két napos programon volt szalonnasütés, hegymászás, fagyizás, séta és sok-sok móka, kacagás. Felejthetetlen élményekkel tértek haza a Kazinczys diákok, akikre nagyon büszkék voltunk, mert fegyelmezettek és kitartóak voltak.

Szeptember közepén, csodás időben sikerült lebonyolítanunk azt a kerékpártúrát, melyen az EarlyActos gyerekek vettek részt, s amelyet a nyíregyházi Rotary Club szervezett Tokajba.

Ez a kb. 32km-es (tehát oda-vissza több, mint 60 km) távolság - a gyerekeket is beleértve - többségünknek szokatlan, eleinte talán egy kicsit ijesztő is volt, de bátran belevágtunk. Napsütéses időben, tükörsima, biztonságos, nemrég átadott kerékpárúton haladva tekertük le a kilométereket. Időnként természetesen megpihentünk, frissítőkkel és jó kedvvel ellensúlyoztuk egyre növekvő fáradtságunkat.

Dél körül bringáztunk át a borok városába vezető hídon, mely alatt a Tisza és a Bodrog találkozik, s amelyre a Kopasz hegy tekint le méltóságteljes komolysággal.  Fáradtan, de büszkén tekinthettünk vissza, szép teljesítmény, jó kis kaland volt.

A két napos túrán az egyik étkezést szalonnasütéssel oldottuk meg, melynek önmagában is van egy magával vonzó, kellemes hangulata, de jutott idő hegymászásra és persze egy hatalmas fagyizásnak is bele kellett férnie programjaink sorába. A hangulatról a gyerekek gondoskodtak, minden pillanatban azonnal megtalálták a helyzetben rejlő érdekes vagy vicces részleteket.

Mindannyian felejthetetlen élményekkel tértünk haza. A gyerekek (Kazinczys diákok) kitettek magukért, hiszen kitartóak voltak, amikor arra volt szükség, fegyelmezettek, amikor a közlekedésre kellett összpontosítani és persze tele voltak gyermeki vidámsággal a két nap minden pillanatában.

Mi pedig nagyon büszkék voltunk rájuk!

 

 

 

 

 

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real