Integrált sportnap: fogyatékkal élő és egészséges gyerekek versenye


2021. December 11. - halasz

integralt_sportverseny.jpg

A fogyatékkal élő és egészséges gyerekek vegyes csapatokban versenyeztek, száz diák mérte össze ügyességét azon a júniusi napon a Continental Arénában a Rotary Club Nyíregyháza integrált sportnapján.

Nagyon hamar megtalálták a közös hangot a gyerekek, a mozgás szeretete átsegítette őket azon a nehézségen, ami a fizikai adottságaikban adódik különbségekből.

Bár korábban nem is ismerték egymást, pólójuk színe elárulta, hogy egy csapatban játszanak. Hatalmas élmény látni, hogy együtt szurkolnak a csapat győzelméért és biztatják egymást annak érdekében, hogy mindenki megmutathassa, mi jelenti nála a maximumot.

A nyíregyházi Rotary Club immár negyedik alkalommal rendezett integrált sportvetélkedőt, amit sajnos tavaly meghiúsított a világjárvány, de erre a tavaszi napra annál nagyobb izgalommal készültek a gyerekek.

A cél most is az volt, hogy a fogyatékkal élő és egészséges gyerekek együtt sportoljanak. Az első három helyen végzők érmet kaptak, de senki nem ment haza üres kézzel, hisz mindenki egy kis meglepetés ajándékkal térhetett haza.

A sport-szakmai feladatokat a Nyíregyházi Sportcentrum szakemberei állították össze, akik minden évben lelkesen támogatják az integrált sportvetélkedő megszervezését, lebonyolítását. Az elmúlt alatt megbízható partneri kapcsolat alakult ki a szervező klub és a szakemberek között.

Nyíregyháza, 2021. június

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real