II. ROTARY Húsvéti Hagyományörző Kavalkád


2017. April 23. - Olajos

husveti_kavalkad_2017.jpg

Az idén második alkalommal rendeztük meg a II. Húsvéti Hagyományőrző Kavalkádunkat. Az idei annyiban tért el az előzőtől, hogy a mostanira a városból a fogyatékkal élő diákokat (Bárczi Gusztáv, Ridens, Göllesz Iskola) hívtuk meg, természetesen az EarlyActos gyerekekkel együtt.

A nyíregyházi Rotary Club és a Jósa András Múzeum közös szervezésében az integráció és az empátia jegyében 120 fogyatékkal élő és ép tanuló töltött együtt egy nagyon kellemes délelőttöt.

Színes, a húsvéthoz kapcsolódó feladatok és vetélkedő várta a gyerekeket, akik vegyes, 12 fős csapatokban mérték össze tudásukat, ügyességüket.

A délelőttöt színesítette a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola tanárainak és diákjainak népzene és tánc bemutatója. A diákok arcfestéssel kedveskedtek a kavalkádon részt vevő gyerekeknek.

A vetélkedők között szerepelt versírás, bárányvadászat, ping-pong ütőn tojás egyensúlyozása, szókereső, nyúl labirintus, puzzle és még sok érdekes feladat.

Az állomásokon a nyíregyházi Rotary Club tagjai várták a csapatokat.

Természetesen a legügyesebb három csapat külön díjazásban részesült, de minden diák ajándék húsvéti csokitojással távozhatott a rendezvényről.

 

írta: Diczkóné Untener Mónika, Early Act vezető

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real