I. Rotary Húsvéti Hagyományőrző EarlyAct találkozó


2016. March 19. - Olajos

husveti_hagyomanyorzo.jpg

Fantasztikus hangulatban telt az I. Rotary Húsvéti Hagyományőrző Earlyact találkozó, melyet Nyíregyháza, Kisvárda és Nyírmeggyes iskoláiból érkezett, több mint 250 gyerek részvételével rendeztünk meg Nyíregyházán!

Ének, zene, tánc, 12 állomásos vetélkedő, kézműves foglalkozás, arcfestés és még sok más élmény várta a gyerekeket. Tizenkét, egyenként húszfős csapat versengett az elsőségért, melynek jutalma - az okleveleken kívül - egész napos belépő volt a nyíregyházi élményfürdőbe!

A legszebb népi- és legviccesebb húsvéti verset szavaló gyerekek - összesen heten - a Nyíregyházi Állatparkba szóló belépőt vehettek át nyereményként!

A rendezvény végén minden gyerek ,,meglepetés csoki tojást" kapott ajándékba.

Öt óra játékos foglalkozás során felelevenítettük a Húsvét történetét, a lassan feledésbe merülő népi hagyományokat, szokásokat!

A programot közösen szerveztük a magyarországi Earlyact szervezettel, Lukácsné Csizmadia Gabriellával valamint Diczkóné Untener Mónika, nyíregyházi Earlyact megbízottal. 

A sikeres megvalósítást támogatta Csóka Imre Úr, a Magyar Rotary Clubok kormányzója, a Jósa András Múzeum, a Művészeti Szakközépiskola, a Móricz Zsigmond Könyvtár és a Wesselényi Miklós Szakközépiskola.

Külön köszönetünket fejezzük ki a Sóstó Gyógyfürdők Zrt.-nek és a Nyíregyházi Állatparknak a díjak felajánlásáért, és mindazoknak, akik munkájukkal segítettek ennek a napnak a megvalósításban! Így Deme Dóra Earlyact felelősnek, dr. Pénzes Mariannának, Kóródí Ágotának, Kovács István Earlyact felelősnek, Urbán Lajosnak, Vezéné Katikának és az RC Nyíregyháza tagjainak.

Köszönjük Diczkó Dalmának (Rotaract Nyíregyháza) és Endresz Áginak (Művészeti Iskola), dr. Bene Jánosnak, Holmár Zoltánnak, Románné Áginak a Jósa A. Múzeum munkatársainak, valamint a Kazinczy Tagintézmény 4.b szülői munkaközösség tagjainak, Misánszki Alíznak és Gáthyné Vaskó Líviának!

Gratulálok mindenkinek! ,,Jó mulatság, férfimunka volt!"

 

Pták István 

elnök, Rotary Club Nyíregyháza

 

fotó: Racskó Tibor (szon.hu)

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real