Folytassa Svejk - Mikó István önálló estje.


2013. April 17. - halasz

Folytassa Svejk

A tavalyi nagy sikerű Svejk előadás után ismét felkértük Mikó István művész urat. A fellépésének az ad aktualitást, hogy elkészült a Svejk önállló est következő része "Folytassa Svejk" címen. A főszereplő ugyanaz, a csetlő-botló kisember. A történelmi korszak azonban már más.

Az előadás érdekessége, mint ahogy a mottójában is szerepel "...zenés sörözgetés
egy derék katonával és a közönséggel". A színpadon felállított asztalok mellett maguk a nézők alkotják a kocsmai "díszletet", melyben Svejk örökbecsű mondásai életre kelnek Mikó István tolmácsolásával.
A rendezvényen a hangulat megalapozása végett minden jegyet váltó vendég egy korsó sört valamint zsíros kenyeret vételezhet.

Hasek 1923-ban meghalt, de Svejk túlélte a II. világháborút, sőt, megérte a szocializmust is, Paliveccel, a vendéglőssel, aki Ferenc József császár és apostoli király arcképe helyett ez idő tájt Sztálint óvja a légyszartól. Svejk magányosan sörözget a kocsmában és történeteket mesél ismerőseiről, közben csak úgy mellékesen szentenciákat mond: az ember vagy szabad, vagy felszabadított... az önkritika fontos, mert ha magadat pofozod, a többi elvtárs nem pofoz annyira... a renegát az, aki bebizonyította nekünk, hogy hülyék vagyunk... lopni nem elég, politizálni is kell hozzá...

Időpont: 2013. április 26. (péntek) 19.30-tól
Helyszín: a Hotel Barbizon Pódium színpada

Belépőjegy ára: 3000 Ft

A jegyértékesítésből befolyt összeget a fogyatékkal élő gyermekek korai fejlesztésének támogatására fordítjuk.

 

JEGYEK VÁLTHATÓK:
Hotel Barbizon – Recepció (Sóstófürdő, Szódaház u 14.) Tel.: 42/475-731
Gprint Iroda (Nyíregyháza, Szabolcs u. 7/a) Tel.: 42/418-800
Grafit Nyomda (Nyíregyháza, Selyem u 25.) Tel.: 42/500-960

Tags

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real