Elballagott az első EarlyAct osztály


2016. July 09. - Olajos

earlyact_ballag.png

 

A 2012 májusában alakult EarlyActos osztály ballagására került sor 2016. június 25-én. Mikor négy évvel ezelőtt az akkori nyíregyházi Rotarys elnök először járt az iskolában és beszélt arról, hogy szeretnének egy EarlyActos osztályt, nagy izgalommal hallgattuk.

Aztán eljött az avatás napja, melyre színvonalas műsorral készültünk. Nagyon jó hangulatban telt az avatási ünnepség, hiszen megtisztelte jelenlétével az akkori országos elnök dr Ungváry Zsigmond is az eseményt, aki a magyarországi ifjúsági szervezet szülő atyja.

 

A Nyíregyházi elnök akkor Deme Dóra volt, aki klubtársaival az akkor nyíregyházán élő, cserediákokkal (Ulle Rafaga és Patricia Guttierz) más város Rotarystáival jelen volt az avatáson. A gyerekek egy-egy általuk készült babával ajándékozták meg a kedves vendégeket.

 

Ezt követően az iskola udvarán bekapcsolódtak az Árok-Party Majális rendezvénybe,ahol az iskola diákjainak műsorszámait tekinthették meg és bográcsban készült ételeket kóstolhattak.

 

Aztán jöttek az EarlyActos évek, melyek felejthetetlenek lettek a tanulók számára. Kötelességüknek érezték, hogy segítsenek a rászorulóknak, ellátogattak az Állatmenhelyre, ahol önkéntesként sétáltatták a kutyákat.

Az EarlyActos találkozók felejthetetlen élmény maradt a számukra, ugyanis megismerkedhettek az ország más-más részeiről érkező EarlyActos Klubbokkal.

A játékos vetélkedőkön, amellett, hogy jól érezték magukat, mindig rengeteg díjat is nyertek és a felkészülések alkalmával nagyon sok új információhoz jutottak.

 

Pénzes Ilona, az akkori EarlyAct vezetőjük felajánlotta, hogy megtanítja a lányokat főzni. A főzés után kicsit elfáradva, de izgatottan várták a vendégeket, az osztály fiú tagjait. Mikor este megérkeztek a fiúk, igazi családnak érezték magukat az asztalnál. Ica néni szárnyai alatt cseperedtek fel a tanulók, rengeteg élményt hagyva maguk mögött. Jól esett nekik amikor fagyizni, süteményezni hívták őket és közben jót beszélgettek, vagy amikor golfozni tanultak a Rotarys felnőttekkel.

 

A sok közös program igazi közösséggé kovácsolta az osztályt, ahonnan nagyon nehéz volt az elválás. A ballagáson az országos EarlyAct vezetőtől, Lukácsné Gabriella nénitől és a helyi klubtól is kaptak elismeréseket a tanulók. A nyíregyházi klub pedig minden tanulónak emléklappal kedveskedett.

 

Köszönjük a nyíregyházi klub támogatását, örülünk, hogy EarlyActosok lehettünk!

 

Diczkóné Untener Mónika

 

Kazinczy Ferenc Tagintézmény

EarlyAct  vezető

Nyíregyháza

 

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real