Együttműködési megállapodás


2017. November 23. - Olajos

josaa_muzeum.jpg

A sajtó segítsége nélkül jótékonysági tevékenységet aligha lehetne végezni, hiszen fontos, hogy a megye lakói tudomást szerezzenek a karitatív tevékenységekről - emelte ki a sajtó szerepét a jótékonysági akciókban a Rotary Klub elnöke az aláírást megelőző sajtótájékoztatón. Az eseményről a Városi Tv Híradója is beszámolt.

A megállapodás keretében az év utolsó hónapjának első napján immáron nyolcadik alkalommal a Mikulásé lesz a főszerep a Józsa András Múzeumban, ahova csaknem 450 fogyatékkal élő gyermeket várnak. Az idelátogató gyerekeknek a múzeum dolgozói színes programokat szerveznek, így a többi közt lesz zene-tánc, élő bábelőadás, közös éneklés a Mikulással és persze egy gyermek keze sem marad üresen, hiszen mindenki mikuláscsomaggal távozik majd a nap végén.

Dr. Rémiás Tibor, a múzeum igazgatója az együttműködés pedagógiai lehetőséget emelete ki, hiszen a terveikben szerepel egy, a vakok és gyengén látók részére tervezett „tapintható" kiállást megrendezése.

Ezen a sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a múzeum idén először cipős dobozban várja azokat az ajándékokat, melyeket az adományozó a rászorulóknak szán. A dobozokat december 20-ig adhatják le a Józsa András Múzeumban. Minden dobozért egy-egy belépőjegy jár az adományozónak, ami 2018 január 31-ig használható majd fel. Az így összegyűlt ajándékokat a múzeum a Rotary Klubbal közösen adja át a rászorulóknak.

Dr. Rémiás Tibor a Frissmédia kérdésére megerősítette, hogy a térségben egyedüliként csak Nyíregyházán a Jósa András Múzeumban lesz látható a Seuso-kincs, 2018. március 27-től április 15-ig

forrás: frissmedia.hu

kép: frissmedia.hu

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real