EarlyAct találkozó Mátészalkán


2016. June 05. - Olajos

earlyact_16.06.05_0.jpg

A nyíregyházi Rotary Club támogatásával a IV. országos EarlyAct találkozón vett részt szombaton a Kazinczy Ferenc Tagintézmény két  EarlyAct osztálya Mátészalkán, a FŐNIX PARK-ban.

A fantasztikus hangulatot a sok színes program garantálta.

A ROTALIMPIA, mely a népi hagyományok jegyében került megrendezésre, remek alkalom volt a közösség építésére. Az országból jelen volt az összes EarlyAct Club, hogy egyéni, páros és csapatversenyekben mérjék össze tudásukat.

A gyerekeknek a szponzoráló klubok tagjai főzték meg az ebédet, ahol a nyíregyházi Rotary Club a legnépiesebb étel kategóriájában nyerte el a nekik járó érmet a bográcsban készült pásztortarhonyával.

A nap folyamán rengeteg érdekes programmal találkozhattak a gyerekek. Volt workshop, ahol a klubok beszámoltak a munkájukról, hallhattuk külföldi diákok beszámolóit a magyar országon eltöltött 10 hónapjukról. Érdekes prezentációt tartottak olyan fiatalok, akik rövidebb vagy hosszabb ideig más-más országban éltek.

A játékok közül nagyon tetszett a gyerekeknek a vízhordás, a medvetalpazás, a szekérhúzás,a bála-elfoglalás, a talicskázás, a petrencerúdtartás, a farönk dobó verseny és persze a kispályás foci.

Büszkék vagyunk, mert a farönk dobó versenyben, a lány kategóriában tanítványunk, Kamhal Kinga vehette át a győzelemért járó érmet.

A nap folyamán voltak még kézműves foglalkozások, kulturális bemutatók és egész nap zeneposta színesítette a jó hangulatot.

A nap zárásaként közösön elénekeltük a „Tavaszi szél vizet áraszt" című népdalt, Horváth Eszter hegedű kíséretével.

 

Nagyon jó hangulatú és tartalmas napot töltöttünk el együtt!

Köszönjük a nyíregyházi Rotary Club támogatását!

 

Diczkóné Untener Mónika

Kazinczy Ferenc Tagintézmény

EarlyAct felelős

 

.

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real